داکتر ثریا دلیل سرپرست وزارت صحت عامه، امروز (پنجشنبه) به خبرنگاران گفت که این وزارت تلاش دارد با راه اندازی کمپاین های معلوماتی، از افزایش جمعیت در کشور جلوگیری کند.
خانم دلیل گفت که آموزش راهکارهای مناسب، به منظور ایجاد وقفه میان ولادت ها، از بخش های این کمپاین خواهد بود.
داکتر دلیل می گوید که هدف اصلی وزارت صحت عامه کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان است.
او افزود:" مسایل فرهنگی مانند داشتن فرزند زیاد و موضوع جنسیت، از عوامل مهم ازدیاد فرزند در یک خانواده به شمار می رود که بیشتر اوقات منجر به مرگ و میر مادران نیز می شود."
به گفته سرپرست وزارت صحت عامه، 90 درصد خانواده ها، درباره ایجاد وقفه میان ولادت ها آگاهی دارند و نزدیک به بیست درصد از خانواده ها، وقفه میان ولادت ها را مراعات نمی کنند.
کمکهای جدید
داکتر ثریا دلیل سرپرست وزارت صحت عامه و داکتر لاورنت زیسلر نماینده صندوق جمعیت ملل متحد، قرار داد کمک 1.6 میلیون دالر به وزارت صحت عامه را امضا کردند.
به گفته ثریا دلیل، این مبلغ برای تطبیق پلان کاری سال 2012 صحت عامه به مصرف می رسد.
داکتر دلیل گفت که هدف اصلی وزارت صحت عامه کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان است.
آقای لاورنت زیسلر گفت که بیشتری پول کمک شده جهت عرضه خدمات به مادران و نوزادان در نظر گرفته شده است.
به گفته آقای زیسلر، مراکز صحی خانوادگی در ولایت های دایکندی، بامیان و فاریاب ساخته می شود که برای مادران هنگام ولادت کمک کند.
داکتر ثریا دلیل همچنان از کاهش چشمگیر مرگ و میر مادران در دهه اخیر خبر داد.
به گفته خانم دلیل از هر صد هزار زن، 327 تن در هنگام ولادت جان خود را از دست می دهند که طبق این آمار در هر دو ساعت یک مادر در سراسر افغانستان می میرد.
آمار های قبلی نشان می داد که در هر نیم ساعت یک زن هنگام ولادت از بین می رفت.
خانم دلیل می گوید که هنوزهم شمار مرگ و میر مادران در افغانستان نسبت به کشورهای منطقه بیشتر است.
محمد الیاس یورش – کابل
خبرگزاری بخدی
ورود
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به خبرگزاری بخدی می باشد. هرگونه استفاده غیرقانونی از مطالب سایت پیگرد قانونی خواهد داشت.
استفاده از مطالب ویب سایت فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.
طراحی و توسعه ویب سایت توسط TechSharks